vineri, 18 iulie 2014

VietNam - ep. 6 Hue, morminte imperiale (2)

Mormintele se afla in afara orasului. Puteti lua o excursie organizata sau va puteti aventura pe un scuter. Noi asa am facut, si cumva ne-am rupt de "gasca" de turisti si le-am vizitat in ritmul nostru.

Actualele morminte aveu 2 functii, intr-o prima faza constructia incepand din timpul vietii imparatului serveau ca si palat secundar, unde suveranul isi putea primi unii oaspeti si ulterior devenea locul unde erau pastrate ramasitele pamantesti ale familiei regale.

Primul la care am ajuns a fost mormantul lui Khai Dinh (1885-1925), ultimul imparat din dinastia Nynguen care si-a comandat cosntructia din timpul vietii si care a fost considerat un umil servitor al Frantei. Constructia este impresionanta, cu un sir lung de trepte care te conduce catre imparat si trecand prin diferitele curti de asteptari si statui ale diferitilor servitori.
 Cel mai impresionant si mai mare este Mormantul lui Tu Duc, imparatul cu cea mai lunga domnie din dinastia Nynguen (35 de ani) si probabil cele mai multe neveste si concubine (peste 100) si niciun mosternitor (ghinionist, nu?) 


Imparatul a contribuit la constructie, si-a dorit sa fie acesta lacasul e poveste in care sa se odihneasca trupul sau. Cu toate acestea, locul exact al inmormantarii nu este cunoscut, sarcofagul este doar un simbol, iar cei 200 de servitori care au participat la inmormantare au fost decapitati pentru a nu divulga secretul. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu