luni, 8 septembrie 2014

Lepse si povesti

Imi plac lepsele si imi plac listele :)

Cred ca asta cu leapsa este o ramasita a copilariei cand ceilalti copii nu se prea jucau cu mine si oricum la Leapsa mi-o furam tot timpul- dopurile nu sunt foarte rapide :))) iar partea cu listele isi are radacinile in mania pentru control si dorinta de organizare (mai greu cu practica - v-am spus cand i-am zis lui C ca daca nu ar fi asa dezordonat eu mi-as gasi mai usor lucrurile imprastiate prin casa?  mda, cam asa sunt de organizata) 

Sa revenim ...s-au tot perindat pe net leapsa cu 10 carti care ti-au placut si 10 pe care nu le recomanzi. Am primit-o si eu de la Sleepy.
 Cu listele imi iese (mai mult ca exercitiu de memorie) dar cu topu-urile nu ma descurc. Cartile trebuie sa mi se potriveasca ca timp, stare si chef :) 10 sunt putine, dar pe lista mea de fapt au intrat cele mai recente 10 si cateva "memorabile". Here we go: 

10 care mi-au placut
 1. Michel Houllebeck - Particule elementare
 2. Kurt Vonnegut -Abatorul 5
 3. Jose Saramago- Eseu despre orbire
 4. Haruki Murakami- Iubita mea Sputnik (proaspat intrat in lista, as spune si Padure Norvegiana ca taman ce am terminat-o in vacanta, dar cred ca e din seria "ai citit doua, nu-i musai sa o vrei si pe urmatoarea) 
 5. Garcia Marquez - Despre dragoste si alti demoni 
 6. Jean Claude Kaufman - Prima dimineata de dupa 
 7. Milan Kundera- Insuportabila lejeritate a fiintei 
 8. Jostein Gaarder - Lumea Sofiei 
 9. Alessandron Baricco- Novecento 
 10. Mitch Albom - The five people you meet in heaven (pt ca a fost pe lista de vacanta)
si ar fi asa de multe siroposenii care m-au dat pe spate in adolescenta :) 

10 pe care nu le recomand (si justificarile din seria "de ce au ajus sub lupa mea .."):
 1. Cohelo (dupa Alchimistul am mai incercat cateva, dar fara succes) 
 2. Carti de dezvoltare personala ..de genul "cum sa ajungi milionar", "cum sa ai cea mai fericita casnicie", "tu si fericirea" ...nu cred in sfaturile general valabile ...n-am putut sa termin nici faimoasa "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" 
 3. Vampiri - singurul serial de gen la care m-am putut uita a fost Buffy si mi-a plact Interviu cu un vampir, ca doar eram si eu tanara si cu sufletul impresionabil 
 4. Carti scrise de vedete autohtone (Mihaela Radulescu, Ramona Badulescu..... stiati ca Andreea Esca e in manualele scolare?)
 5. Ulysses - Joyce - laudata, dar prea complicata pt neuronul meu 
 6. 50 shades of grey ... imprumutata, abandonata 
 7. Jocurile foamei (plictiseala intr-un aeroport ...am incercat..nici pana la casa nu am ajuns) 
 8. Dan Brown (am terminat-o pe prima, am inceput-o pe a doua si am cedat)
 9. ceva japonezi ciudati ...Ryu Murakami- Ecstasy (am terminat-o sperand ca moare personajul principal) .... am crezut ca-i celalalt Murakami ...ma rog, si ala e dragut ...dupa a doua cartea, prima cred ca ajungea 
 10. as fi pus Sandra Brown, dar in clasa a 7a cand le-am descoperit, aveam nevoie de informatiile alea :)) ...asa ca o sa pun aici seria: mai bine filmul cu fetele decat cartea: Jurnalul lui Bridget Jones, "Eat pray love" , "Apa pt Elefanti, 

ahh...si nu pot sa citesc: Cartarescu.... si am fost un copil ciudat caruia nu i-au placut Jules Verne sau Creanga (Amintiri din copilarie am citit obligata)....si nu o dau mai departe ca nu stiu cui, si de fapt daca aveti chef de leapsa, lasati un commentariu, zilele trecute chiar eram intr-un impas :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu