miercuri, 6 ianuarie 2016

Nu trebuie nimic, nici măcar Crăciunul

La mulți ani 2016! 
Nu sunt cea mai bună la urări așa că o să vă urez să va fie toate așa cum le doriți și le simțiți. 

Sărbătorile au trecut și mi-am amintit din nou de ce imi place să plec. Imi place pentru că mă obosește alergătura asta după tot ce este material și fuga de tot ce mi se pare mie că nu are legătura cu a sărbători. Nu, nu sunt mai buna de Craciun. Nici nu mă simt și nici nu fac vreun efort să fiu. Mi se pare că nimic nu trebuie pe lumea asta și că dacă simți e ok să faci. Nu trebuie să chemi familia la masă sau să te duci doar pentru că se așteaptă. Nu trebuie să iei cadouri scumpe pentru că noblesse oblige. Nu trebuie să ne împopoțonăm casa pentru că altfel nu simțim că este Craciunul și în niciun caz nu ai nevoie de globuri noi anual. Nu trebuie să robotești prin casă cu o săptamână înainte și să faci mâncare până la 11 nopatea pe 24 decembrie, ca la 23,30 să ieși leșinat de oboseala din duș, să te târăști în pat iar pe 25 când vine târla de invitați de abia să te poți ridica din pat și zâmbi absent de oboseală. 

Hei, nu trebuie nici măcar Crăciunul ! Sunt atatea alte religii care nu îl au și tot își propun să fie buni, să iubească, să ajute, să trăiască lăsându-i și pe ceilalți să trăiască, Nu vi se pare amuzant cum tot vestul sărbătorește nașterea copilului unui cuplu din Orientul Mijlociu? (asta am văzut-o pe Fb, nu am fost chiat așa de creativă, dar mi-ar fi plăcut să i-o trântesc și pe asta profului de religie din liceu). 

Aș vrea să îl învăt și pe Deliciosu că nu trăiești frumos în case mari, mașini scumpe, vacanțe extravagante sau dăruind în perioada 15-24 decembrie ceva din milă la o casă de copii, azil de bătrâni sau vecinilor mai săraci ”ca să aibă și ei de Craciun”. Nu ai nevoie de haine noi de Craciun sau de Paște și nici să ai  bani în buzunar la trecerea dintre ani. Ai nevoie să ai ceva în suflet, în minte și în niciun caz multe și amestecate în stomac. Suntem suflete cu corpuri și nu invers.

Nu înțeleg cum de încă se preda religia în școli. Mă rog, înțeleg dar nu îmi convine, Am trecut prin asta și am avut de la popi habotnici la absolvenți de teologie deschiși la cap. Nu ne-au răspuns la întrebările tupeiste de adolescenți cu chef de a contesta orice, unii ne-au amenințat cu iadul deși avem 8 ani, alții ne-au spus sa citim Istoria Religiilor dar nu ne-au putut ajuta mai mult. Ne-am cununat religios și am botezat copilul pentru că ar fi suferit oameni dragi dacă noi nu o făceam. Nu aș mai face-o. Le-aș explica că nu ne iubim mai mult și nu o să ne fie mai bine fix așa cum nu am coșmaruri pentru că nu a intrat popa cu botezu la noi în casă vreodată. Am trecut prin a ma declara atee și pe urmă agnostică. Nici nu îmi mai pun problema. Cred în a face bine. ”Să fie bine ca să nu fie rău”, cum s-ar zice. 


Live and let live!
Pentru mine asta este deviza lui 2016. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu