luni, 22 februarie 2016

”Ga-ga-gu-ghi, Mare Vișnu!” (8 luni de bebeliceală)

Azi Piști face 8 luni. 
Mă uit la el și ca de obicei mă minunez. de data asta nu cât de repede a trecut timpul ci cât de mult s-a schimbat. Evident, este în continuare cel mai frumos copil! Până și mama mea ne-a spus mirată într-o zi ”cum de v-a ieși vouă un copil așa de frumos?”. 
Geee mom, thanks, I have no idea! L-am intrebat și pe C dacă sigur pe el l-au adus din sala la maternitate și se jură ca da. 

Luna asta a avut ups and down. Începusem să povestesc de bronșiolita escaladată și nu am mai continuat. A fost nasol și per total a durat două săptămâni. A pierdut mai bine de 700 de grame, a stagnat toată povestea cu diversificarea, ba chiar a dat înapoi având în vedere regimul pentru enterocolită, a refuzat legumele și făcut o pasiune pentru măr copt (așa l-am convins să mănânce legume și carne din nou, le-am amestecat cu măr), a făcut greva foamei până a acceptat laptele fără lactoză și i-a revenit cât de cât pofta de mâncare. 

Cu toate astea, luna asta a fost pe departe cea mai bogată în achiziții: a început să meargă de-a bușilea, s-a ridicat în două picioare ținăndu-se de canapea și de pătuț, au apărut primii doi dinți cu al treilea pe drum și ne-a și botezat pe mine Meme și pe Gheghe. 

Bombăne mai toată ziua cât patrulează casa, trage de ce fir apucă și roade ce ștecher îi pică în mână. Nu înțeleg nimic din ceea ce spune. Nici nu știu dacă vorbește cu mine sau despre mine. M-ar distra să știu că mă bârfește cu jucăriile. Oare ce le-ar spune girafei Piciosanto, Buburuzei înverzite sau Atomului atomizat despre mă-sa? 
  • ia te uită și la asta cum bolborosește pe limba ei ceva la mine! beeeeeei, învață să vorbești!” s
  • iar îmi face de mâncare....bietul Gheghe, și el trebuie să mănânce ce face ea” 
  • buei, nu fac io pe prețiosu, da asta prea mă lasă-n pișatu meu! cică Pampers premium! Păi să cari tu ditai șomoiogu la cur
  • oohh Doamne, poți, te rog, să nu mă mai miroși la cur în public?!
  • uite aici, vrea sa iasă din cameră, fii antenă cum o întorc din drum fix când pune paharu cu apă la gura...Memeeeeeeeeeee
  • ”cucu-bau, my ass, te văd în spatele măinilor! dacă râd se oprește?

Alteori are o mutră atât de serioasă sau exsperată încât suspectez că îl invoca pe Vișnu
  • ohh, Mare Vișnu, ți-am zis să nu ma trimiți la idioți! ți-am zis! te-am rugat! uita-te la ei! asta mă miroase la cur în public, el îmi tot spune ga-ga-ga-gu-gu-ghi-ghi, ce pana mea e asta?!  n-am nicio șansă cu ei

Yup, e clar, sunt nevorbită  (ga-ga-gu-gu does not count as talking) și dacă îmi și imaginez bărfe între fiu-miu și jucării despre mine cred că o trag și înspre mania persecuției. I need adult interaction! De la 1 martie va intra și bona în viața noastră. Eu de abia o aștept. Evident, ca mă întreb dacă sunt o mama bună că iau bonă. Cred că luam bonă tocmai pentru ca eu să pot rămâne o mamă bună! 

Ga-ga-gu-ghi I pup u ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu