marți, 9 februarie 2016

Pe muzică cu muzică

Inevital pentru distracția Deliciosului aflat în arest la domiciliu (detalii după săptămâna viitoare când ne mai revenim..sper) am făcut și nefăcuta: am căutat pe youtube cântece pentru copii. După o zapuire rapidă am făcut o selecție și am dat play.

Prima melodie care l-a distrat a fost Un motan cât un pisoi. Am lalait pe ritm, am râs și am auzit refernul:
A plecat motanul 
A plecat golanul
Ce sunt eu de vină
De-l calcă o masină
La naiba, moare pisica! this is no fun! Copilu nu-i pregătit și nu întelege momentan nici ce e moartea și nici ce e responsabilitatea.

Next one, Elefantul Cici!
Deci, elefantul neatent și-a pierdut cipicii și întreabă furnica dacă i-a văzut. Furnica până la urmă recunoaște că i-a luat și deschide în ei magazin pentru furnici, ba mai mult, o sa-l invite și pe elefant să-și cumpere cipici de la ea din mall. Elefantul amenință cu răzbunarea. 
Unde-mi sunt cipicii
Dă-mi-i înapoi!
Că mă înfurii tare
Și calc pe musuroi
La mine sunt cipcii
Și nu ți-i dau înapoi
Îi folosesc mai bine
Eu, șef de musuroi
Adică, dacă ești fraier te face unul care e șef și o să ajungi să dai bani la magazinul lui să cumperi obsesiv compulsiv pantofi. 
Neeeeext! 

Boroboața este un puști nesuferit care chinuiește animalele (jumulește cocoșul, atârnă pisica de coadă de la etajul 4 crezând că va zbura, bagă cățelul în cadă) și se ceartă cu copiii. Cumva, nu știm cum el a fost disciplinat și acum este cel mai cuminte copil din gradiniță. 
HA HA HA , HA , HA, HA și micul Boroboață
râdea, râdearâdea
Boroboață

Boroboață,
spune ce ai mai făcut,

Boroboață

Boroboață
ești în pozne ne-ntrecut
Horror! Boroboață e pe lista neagră, nu încurajăm violența față de animale, nu ne plac glumele de genul ”o să alergi găinile și o vei trage pe verișoara de codițe” și-n niciun caz nu ne amuză ”poznele” și nu le consideram nevinovate pe cele ce implică violenta.

A urmat ”Vrem bomboane” Ar fi trebuit să opresc aici, dar deja curizitatea m-a împins.
Suntem copii și ne dorim 
Jucării 1000 ....blablabla
Vrem bomboane, vrem ciocolată
Și a poi vrem și înghețată .....blablabla
Mami ne lasă să privim
Desene animate
Ca să primim ce ne dorim
Cuminți noi trebuie să fim
De unde să încep? Dulciuri? Tv? Condiționare? Pe bune? Ce îi învățăm?! Ne miră că aruncă pisica de la geam? Că nu mai vor sa fie doctor sau pilot de avioane când se fac mari și visează să fie șjmecheri și toată familia râde când aude asta?WTF?!  Ce s-a întâmplat cu Alunelu Alunelu? Vine vine primavara!
Noroc că îl distrează și cântecul cu Grivei ! ba mai mult, C a învățat să-l cânte la chitară, așa că dăm adevarate recitaluri în trei, care mai talentat ca celălalt. Simt că Deliciosu va fi foarte dezamăgit când va afla că mă-sa nu e chiar o Celine Dion.

Nu pot înțelege de ce trebuie să ne prostim, să vorbim cu diminutive, pe voce pițigăiată și eventual să vorbim cu copilul la persoana 3. De oricine vede copilul simte nevoia să îl distreze sau musai musai să îi zăngăne o jucărie în față? băăăăi ! e o ființă umană! Dacă are chef de tine, crede-mă ca te vei prinde ! Dacă vrea o jucărie, crede-mă, o să te prinzi și de asta! Și nu, nici nu o să te distreze pe tine doar pentru că asta te aștepți tu să facă! 
Aviz: Lasă-mi copilu în pace!!! 
Și pentru numele tuturor ălor de sus, nu îi mai bate din palme !!!! Și nu îl trage de obraz! Păi ce? Noi așa ne salutăm?
Vrei entertainment, du-te la mall! 
Ah, și dacă nu sunt mă-ta, nu îmi spune ”mami! ””

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu