luni, 4 aprilie 2016

Panseuri

Cand am scris eseul despre Iona in clasa a 12-a, nu mi-a trecut prin cap ca asa ma voi simti seara de seara strangand jucarii: ca in burtile balenei. There is no way out ! si daca te grabesti prea tare, calci pe un cub. 

****

Eram pe balcon zilele trecute. Nu, nu intindeam rufe si nici nu udam florile. Fumam o tigara la cafeaua de dimineata. Deliciosu era in sufragerie. Il vedeam prin usile de sticla. Mi-am intors capul cateva secude si cand am revenit l-am vazut in picioare. Se ridicase sprijinindu-se de usi. M-am obisnuit de vreo luna sa-l vad biped, dar mereu sprijinit de canapea sau masuta de cafea, mereu langa el sau in spatele lui. Niciodata din fata.  9 luni jumate, biped frontal! Nu eram pregatita pentru imaginea asta !

*****

Ma laudam cu niste poze cu Pisti. Baby's got blue eyes. Big blue eyes. Ocean like blue. (proud mamma here). Una dintre prietenele mele (femeie cu suflet mare si mereu cu gandul la iubire, mama a doua fete) m-a intrebat daca m-am gandit la cate fete vor suspina dupa ochii astia deep ocean like blue. Hmm, nope ! Not a thought! Not once! Sunt mama de baiat ! Ups...sindrom de soacra detectat !!! 

****

De la soare mi se trage, dar iar am chef de duca si de vazut marea. Marea mea! Aia care miroase a zen si cu valuri care imi aduc ceva. Marea mea care ma asteapta an de an. Marea mea cu plaja pustie si cu nisip cu scoici. Marea mea pana la care conduc cu muzica tare si pe care o aud de cand trec de Fetesti. De fapt, am dimineti cand ma trezesc si o aud. 

Azi, atat :) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu