luni, 7 mai 2018

Un blog de cristal aveti?

Înnebunesc. 
Mi se pune ceața pe ochi. 
Văd pe rând negru, roșu și vinețiu. 
Nu dorm și parcă nici să respir nu mai pot să o fac. Îl aud cum respiră din cealaltă cameră. 
Mi se rupe sufletul și ma doare undeva mai sus de plexul solar. Cănd nu doare, apasă. 
Aș putea înțelegele mamele obsedate și care îsi închid copilul într-un glob de cristal (sau o cameră septică, that could do for now). Mă aduce cumva cu picioarele pe pământ faptul că îmi doresc ca sălbăticiunea asta mică cu ochi ca marea agitată să crească liber (am mai spus-o). Mă rog, și C care este incredibil de calm și care reușește să fie adunat și rațional. 

Astea toate cand este Deliciosu’ bolnav. 

Bai, baiatule, bai și le adună! 
În februarie avea coji interminabile în nas. Stafilococ auriu. Tratament local. Nici nu se termină cu ala și prestează o viroza. Trece. Plecăm în vacanță. Dupa 3 zile, bube și ceva coji (again). Alergie. Tratament cu 3 creme, alte picaturi în nas, aerosoli cu ceva chestie mega puțicioasă. Pace 2 săptămâni. 3 zile de muci. au trecut de la sine. De fapt îl supărau doar noaptea când se trezea. Îl rugam să sufle nasul și pe urmă se răzgândea și solicita ”dă mucu'napoi”! Bube!  wtf?! Iar? bube mari și scărpinăcioase. Cu greu acceptã să fie dat cu vreo cremă iar pe urmă strigă printre suspine ”pune buba la loc”. 

Da, da, știu, procesul de imunizare..bla bla...nu face chestii grave...bla bla ...toți am avut bube, doar că le spuneau bube dulci. Eu nu îmi amintesc de dermatită atopică prurigo strofulus (cand am auzit dignosticul mi-a venit în cap in vino veritas, ca na, am fost si eu la școală și știu din astea), eritem infectios, impetigo...omfg, ce ziceam de globul ăla de cristal?

Dacă merg eu cu el la doctor, se dezlănțuie crizele de la usă. Dacă merge C cu el, este calm,  cooperant și prietenos cu doana dotor. Probabil pentru că eu fierb în suc propriu și aș fi capabilă să sar în beregata oricui. Se duc ei doi. Am stomacul ghem făcut și mă întreb cum o sa îi fie și ce va spune medicul că este.  Probabil ca par o mama rea. Cel puțin așa mă vede mama mea. Mda...let's leave this like that. Momguilt sucks, se și se scrie suficient despre ea ca sa nu mai fie nevoie și de mine. 

Reactie granulomatoasa post intepatura de insecta
Voila ! 
Ceva bun nu putea lua de la mine decat alergiile. 
Ce ziceam de globul de cristal? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu